Algoloji (Ağrı Bilimi)Baş Ağrıları-TedavisiBel Fıtığı TedavisiBoyun Ağrısı TedavisiBoyun Fıtığı TedavisiDiz Ağrısı TedavisiGirişimsel Ağrı TedavisiKronik Bel Ağrısı TedavisiKronik Sırt Ağrısı TedavisiKüme Başağrısı TedavisiKuyruk Sokumu Ağrısı TedavisiMigren TedavisiProf. Dr. Ali Kemal ErdemoğluSırt Ağrısı Tedavisi

Ağrıda Radyofrekans Tedavisi Ankara

Çeşitli Ağrılarda Radyofrekans Yöntemi Uygulama Kliniği

Ağrıda radyofrekans yöntemiyle tedavi

Ağrı Tedavi Yöntemleri, Ağrıda Radyofrekans Yöntemi, Etkileri, Yan Etkileri, Avantajları gibi konuları Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu açıkladı …

Ağrıda radyofrekans tedavisi sürekli olarak ağrı üreten bölgedeki sinir iletim liflerinin devre dışı bırakılması tekniğidir. Bu alandaki sinirlere veya dokuya hasar verilmeksizin, radyofrekansın uygulandığı bölgedeki sinirler üzerinde düzenleyici etkisinden yararlanılır. Böylelikle uzun süreli ya da kalıcı ağrı tedavisi sağlanır. Steril şartlar sağlanarak, “küçük girişim” olarak adlandırılan yolla, özel bir cihaz ve çok yüksek titreşimli bir akım, özel bir kablo ve iğne aracılığı ile yalnızca ağrıyı taşıyan sinir lifine uygulanır. Böylelikle bu cihazı kullanarak yapılan müdahalelerde belirli bir sinire, kontrollü olarak uyarı verilir ve sinirin ağrı sinyallerini iletme özelliği kaybolur.

Özellikle bel, boyun, sırt ve diz ağrılarında etkili sonuç veren radyofrekans uygulamalarının diğer tedavilere kıyasla birçok önemli avantajı vardır. İşlem genel anlamda ağrısızdır ve ameliyat gerektirmemektedir. Son derece hassas cihazlarla, kontrollü olarak yapılır, uygulamanın yapılacağı yer, röntgen cihazı ile kesin olarak belirlenir ve elektronik cihaz tarafından belirlendiği için işlem emniyetle gerçekleştirilir. İşlem sonrasında 4-5 gün istirahat edilmesi gerekir. İstirahat süresinin bitiminde hasta düzenli olarak kontrol edilir ve gerekliyse egzersiz programı önerilir.

Radyofrekans Yöntemi Nasıl Uygulanıyor

Çok yüksek titreşimli bir akım, özel bir kablo ve iğne aracılığı ile, yalnızca ağrıyı taşıyan sinir teline uygulanıyor. Bu cihazı kullanarak yapılan müdahalelerde; belirli bir sinire, kontrollu olarak 40 ile 80 derece arasındaki sıcaklıklar uygulanıyor. Bu durumda; sinirin ağrı sinyallerini iletme özelliği kayboluyor. Bu uygulamayla, yalnızca uygulayan doktorun istediği kadar bir alanda sınırlı olarak sinir telinin ağrı taşıyıcı özelliğine müdahale ediliyor.

Ağrıda Radyofrekans Yöntemi Avantajları

Bel, boyun ve sırt ağrılarında etkili sonuç veren radyofrekans uygulamalarının birçok önemli avantajı bulunuyor. İşlemin ağrısız olduğuna, ameliyat gerektirmemektedir. Tekrarlanması gerekse bile, ilaç içermediği ve cerrahi bir girişim olmadığı için hastaya zarar vermiyor. Son derece hassas cihazlarla, kontrollu olarak yapılıyor. Uygulamanın yapılacağı yer, hareketli çekim yapan röntgen cihazı ile kesin olarak belirleniyor. Radyofrekans uygulanacak olan yerin bulunması ve uygulamanın yapılacağı sinirin bütün özellikleri, elektronik cihaz tarafından belirlendiği için işlem emniyetle gerçekleştirilebiliyor.

Çeşitli ağrılarınız varsa ; ankara ağrı tedavi merkezi, ankara ağrı tedavisi, ankara radyofrekans tedavisi hakkında bilgi alın. Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu kendi kliniğinde ankara ağrı doktoru olarak hizmet vermektedir.

 

Daha Fazla Göster

Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu

1985 yılında TED. Ankara Koleji 1992 yılında Ankara Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.Ankara Numune Hastanesinde Nöroloji dalında uzmanlık aldı. Amerika, Chicago, Colombus Cabrini Hospital ve Diamond Headache Clinic’te doktor olarak çalıştı. 2006 yılında Doçent ünvanını, 2011 yılında Algoloji ve Klinik Nörofizyoloji uzman ünvanını ve 2015 yılında Profesör Doktor unvanını kazanmıştır.Prof. Dr. ALİ KEMAL ERDEMOĞLU’nun çok sayıda yurt içi ve yurtdışı makale ve yayınları mevcuttur. Meslek yaşamı boyunca yurtdışında ve Amerika’da farklı kliniklerde bulunmuş, Avrupa Genç Nörologlar derneğinde yönetim kurulunda görev almış, ve ulusal ve uluslararası toplantılarda eğitici ve konuşmacı olarak görev alan Prof. Dr. ALİ KEMAL ERDEMOĞLU, Kasım 2012 ‘den 2015 yılı sonuna kadar Ankara Acıbadem Hastanesi’nde Nöroloji ve Ağrı merkezinde çalışmıştır.Şuan,kendi özel kliniğinde Nöroloji, Algoloji (Girişimsel Ağrı) ve Klinik Nörofizyoloji alanlarında hizmet vermektedir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu