
Proloterapi ve nöral terapi hakkında bilgiler ve bu yöntemlerin hangi hastalıkların tedavisinde uygulandığı konusunda detayları bulabilirsiniz.
Proloterapi nedir?
Proloterapi, kas-eklem ağrı ve travmaları için uygulanan tamamlayıcı bir tıbbi tedavi yöntemidir. Proloterapi ile hasar görmüş veya işlevini göremez hale gelmiş eklem, kıkırdak, bağ ve tendonlara kendilerini onarması ve dokuları yeniden yapılandırması yardımcı olacak özel bir sıvı karışımı enjekte edilir. Vücudun iyileşme için tepkimeye girmesine yardımcı olan bu özel karışım, özellikle eklem ya da sırt ağrısı için terapi imkanı sunmaktadır.
Proloterapi ortalama 30 dakika tamamlanır. Lokal anestezi uygulamasından sonra etkilenen bölgelere dikkatli bir şekilde enjeksiyon yapılır. Tedaviden sonra hasta 10-15 dakika kadar istirahat ettikten sonra evine dönebilir.
Terapi yaygın olarak bel, diz, omuz ve ayak bölgelerine, kireçlenme, menisküs yırtıkları, bel boyun fıtıkları, omuz kas yırtıkları, topuk dikeni, tenisçi dirseği gibi rahatsızlıkların tedavisi için uygulanır.
Hastanın yaşı, kilosu, diyabet ve sigara gibi birçok etken iyileşme süresini etkilemektedir. Normal şartlarda 4-6 seans yeterli olabilir. Değişkenlere göre 1-2 seansta çözüme ulaşılabildiği durumlar olduğu gibi 8-10 seansa uzayan vakalarla da karşılaşılabilir.

Nöral Terapi nedir?
Nöral terapi bir ağrı tedavisidir. Aynı zamanda, vücuttaki hücreler ve dokular, yani otonom sinir sistemi üzerindeki uyarıcı ve düzenleyici etkisiyle iyileşmeyi sağlayan hastalıkların nedeni için yerel bir enjeksiyon yöntemidir. Uzman biri tarafından uygulandığında, kronik ağrı için oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Nöral terapi ayrıca, ligamanların, tendonların ve eklemlerin iyileşmesini teşvik eden bir tedavi olan proloterapi ile kullanım için tamamlayıcı prosedür olarak da uygulanır.
Nöral terapi, sırt ağrıları veya diğer tedavilere cevap vermeyen diğer kronik eklem ağrıları dahil olmak üzere herhangi bir kas-iskelet sistemi ağrısı şikayeti için potansiyel olarak faydalıdır. Uygulandığı koşullar akut ve kronik ağrı (farklı kökenlerin baş ağrıları dahil), inflamatuvar etkiler, zayıf dolaşım, kesintiye uğramış müdahale alanlarının neden olduğu çoklu romatizma rahatsızlıkları (romatizma gibi), motor sistem hastalıkları (siyatik, artritik eklem koşulları, omuz veya kol sendromu), prostat, alerji, kadın hastalıkları, böbrek gibi iç hastalıklar ve iyileşmeye yardımcı olduğu spor yaralanmalarıdır. Çocuklar ve yaşlılar dahil her yaştan hastaya nöral tedavi uygulanabilir. Bilinen bir yan etkisi yoktur. Hasta memnuniyeti oldukça yüksek olan bir tedavi şeklidir.
